PRIJAVA ZA KVIZ „PET NA PET“


PET NA PET – O KVIZU

PET NA PET (Family Feud) je jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih kviz formata u svijetu. Emitira se od 1976. godine u 56 zemalja, pod različitim imenima. Radi se o vrlo zabavnom obiteljskom kvizu u kojem nije potrebno veliko znanje. U kvizu se natječu dva tima sastavljena od pet članova uže ili šire obitelji. Osnovna postavka kviza je vrlo jednostavna: zamolili smo 100 stanovnika Hrvatske da nam kažu svoj stav/asocijaciju/mišljenje o nečemu. U našim računalima su rezultati anketa, a pobjeđuje ona ekipa koja najbolje pogodi koje su odgovore anketirani dali. Dakle, ovo je program vještina i znanja, stavova/mišljenja i dobre procjene o tome što većina ljudi kod nas misli ili zna o određenom pojmu/situaciji/pitanju.


U svakoj epizodi dvije obitelji/ekipe natječu se za nagrade, pri čemu se "obitelj" promatra u širem smislu (dozvoljeni su i zaručnici/dečki/djevojke, najbolji prijatelji, susjedi, kumovi i sl.), a svaka obitelj/ekipa mora imati i svog kapetana odnosno glasnogovornika ekipe/obitelji oko čijeg su se odabira složili svi članovi ekipe/obitelji.


Kviz se sastoji od „6 krugova igre“ od kojih se u „5 krugova igre“ može osvojiti „dnevna nagrada“ u iznosu od 2.500 kn koju u jednoj emisiji osvaja pobjednička obitelj/ ekipa. U „6. Krugu igre“ pobjednička ekipa ima priliku osvojiti „dnevni jackpot“ u iznosu od 5000 kn.


U 1.i 2. krugu igre traži se 6 najčešćih odgovora. U 3. I 4. krugu igre traži se 5 najčešćih odgovora, a bodovi se računaju dvostruko. U 5. krugu igre se traže 4 najčešća odgovora, a bodovi se računaju trostruko. Nakon 5. kruga igre ekipa koja je osvojila više bodova osvaja DNEVNU NAGRADU.


Pobjednička obitelj/tim igra 6. krug igre koji se zove BRZA LOVA. U njoj sudjeluju kapetan i član tima kojeg je odabrao kapetan te imaju ograničeno vrijeme za odgovoriti na 5 brzih pitanja. Dok prvi igrač odgovara na pitanja, njegov 'suborac' je izvan studija gdje ne čuje ni ne vidi pitanja niti odgovore. Po povratku u studio drugi kandidat odgovara na istih 5 pitanja u 25 sekundi. Njegov je zadatak ponuditi odgovor kojeg se onaj koji je igrao prvi nije sjetio. Ukoliko kapetan i njegov 'suborac' skupe 200 ili više bodova njihova obitelj/ekipa osvaja DNEVNI JACKPOT.


Svaka obitelj/ekipa koja pobijedi u jednoj epizodi ima pravo natjecati se u iduće 4 epizode ili dok ne izgubi. U trenutku poraza, obitelj ne gubi dobitke iz prethodnih emisija nego samo gubi pravo na sudjelovanje u idućoj emisiji.


PET NA PET - ANKETA „100 ODGOVORA“

Produkcijski tim postavlja pitanja skupini od 100 osoba širokog demografskog izbora prije kviza. Na svako postavljeno pitanje članovi anketne skupine odgovaraju jednim odgovorom, onim što im prvo padne na pamet kada pročitaju pitanje. Netočni odgovori ne postoje. Svi odgovori se prikupljaju i koriste da bi se ustanovila bodovna ljestvica vezana za svaki odgovor na svako od pitanja.

Primjerice, na pitanje „Što se sve nađe u ženskoj torbici?“, 38 ispitanika je odgovorilo šminka, 20 ispitanika je odgovorilo novčanik, 14 ključevi, 12 mobitel, 7 prezervativ, 4 cigarete, a odgovori koji se pojavljuju jednom ili dva puta se ne uzimaju u obzir.

Cilj obitelji/ekipe je da što bolje odgonetne odgovore anketiranog uzorka od 100 osoba, a odgovori se traže prema vlastitim iskustvima.

Producent je FremantleMedia Hrvatska d.o.o. za RTL Hrvatska d.o.o. Ova opća pravila primjenjuju se na svaki aspekt svakog kruga kviza/showa. Producent zadržava pravo na izmjenu ili dopunu ovih pravila u bilo kojem trenutku. Natjecatelji neće imati pravo žalbe na odluke producenta vezane za pravila. U slučaju nepredviđenih okolnosti koje nisu obuhvaćene ovim pravilnikom, producent odlučuje o ishodu. Odluka producenta je konačna.
OBRAZAC ZA PRIJAVU (Popunjava vođa ekipe/obitelji)

 • (ukoliko članovi ekipe imaju različita prezimena, potrebno je navesti jedan naziv/ prezime oko kojeg se slažu svi članovi ekipe)

 • 1. Natjecatelj (vođa ekipe):


 • 2. Natjecatelj (član ekipe):


 • 3. Natjecatelj (član ekipe):


 • 4. Natjecatelj (član ekipe):


 • 5. Natjecatelj (član ekipe): • 6. Natjecatelj (rezervni natjecatelj):

 • - Online prijava ekipe/obitelji je prvi korak u procesu odabira natjecatelja za sudjelovanje u kvizu.
 • - Fremantle Media u suradnji s RTL-om nakon razmatranja online prijava odlučuju o tome hoćete li biti pozvani na audiciju/casting.
 • - Audicija/casting je idući korak u odabiru natjecatelja za sudjelovanje u kvizu.
 • - Na audiciji/castingu bit će Vam objašnjena detaljna pravila o sudjelovanju kao i o samom sustavu natjecanja.
 • - Fremantle Media u suradnji s RTL-om nakon audicije/castinga odabiru ekipe/obitelji koje će biti pozvane na sudjelovanje u kvizu.
 • - U kvizu mogu sudjelovati samo osobe starije od 18 godina odnosno punoljetne osobe.

Hvala Vam što ste odvojili dio svog vremena za ispunjavanje ovog upitnika. Sretno!

Slanjem ovog obrasca pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću jamčite:
 1. da imate 18 ili više godina i da ste državljanin Republike Hrvatske;
 2. da niste nikada bili zaposleni u FremantleMedia Hrvatska ili RTL-u te da ne živite i niste u bliskom srodstvu (npr. majka, sin, kći, brat ili sestra) sa zaposlenicima FremantleMedia Hrvatska ili RTL-a ili bilo kojim osobama povezanim s ovim kvizom;
 3. da ste dobili pristanke ostalih članova Vašeg tima da pružite informacije i osobne podatke o njima te da oni razumiju kako će se pružene informacije obrađivati u svrhu razmatranja vaše prijave, administracije, produkcije i korištenja emisije i povezanih aktivnosti, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i ostalim primjenjivim pravnim pravilima o zaštiti osobnih podataka;
 4. da pristajete i potvrđujete kako ćete, ukoliko Vaša obitelj/ekipa bude odabrana za sudjelovanje u emisiji, poštovati sva pravila emisije (koja se s vremena na vrijeme mogu ispravljati i dopunjavati) i prihvatiti kako su odluke FremantleMedia Hrvatska i RTL-a koje ih se tiču konačne i obvezujuće (uključujući sve odluke FremantleMedia Hrvatska i RTL-a koje se tiču odabira sudionika) te pristajete kako nećete osporavati i žaliti se na te odluke;
 5. da ste na sva pitanja u obrascu odgovorili u potpunosti, iskreno i točno te da potvrđujete da niste obmanuli ili pokušali obmanuti producente ni na koji način vezano uz Vaš identitet, iskustva ili bilo što drugo. Pristajete da ćete producente informirati o bilo kojoj promjeni tih okolnosti i podataka navedenih u ovom obrascu za prijavu. Otkrije li se da ste namjerno iznijeli netočne ili lažne podatke, razumijete kako Vas FremantleMedia Hrvatska i RTL imaju pravo isključiti iz selekcijskog postupka za ovaj kviz
 6. uđete li u uži izbor, dajete pravo FremantleMedia Hrvatska i RTL-u da provjere bilo koji podatak koje ste dostavili te pristajete pružiti FremantleMedia Hrvatska i RTL-u pomoć ili daljnje informacije koje su potrebne kako bi se to učinilo;
 7. da nećete dijeliti informacije vezane za FremantleMedia Hrvatska, RTL, emisiju ili vaše potencijalno sudjelovanje u njoj ni sa jednom drugom osobom ili kompanijom, bilo u razgovoru, pismu, novinskim i televizijskim intervjuima, u bilo kojem trenutku i na bilo koji drugi način bez prethodnog pismenog pristanka FremantleMedia Hrvatska ili RTL-a;
 8. da pristajete na obradu Vaših osobnih podataka u svrhu razmatranja Vaše prijave, administracije, produkcije i iskorištavanja emisije te u svrhu vezanih aktivnosti, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i ostalih primjenjivih pravnih pravila o zaštiti osobnih podataka;
 9. da ćete biti dostupni u terminima i na lokacijama koje FremantleMedia Hrvatska i RTL u razumnim granicama zahtijevaju; da se FremantleMedia Hrvatska i RTL ne obvezuju na produkciju emisije te da RTL nema obvezu emitirati emisiju iako je snimljena. Sve producentske odluke vezane za odabir sudionika su konačne i slažete se da ih nećete dovoditi u pitanje ili se žaliti na njih.
 
©2013 FremanleMedia Hrvatska. Sva prava pridržana.